Kozieradka na kiełki 20g Legutko

2,43 zł
Brutto
P. 24/K/Z/1 DS. 2018-10

Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych.
Nasiona kozieradki zawierają liczne witaminy z grupy A, B, C i D, oraz żelaza, fosforu i potasu. Spożywanie kiełków kozieradki korzystnie wpływa na oczyszczanie organizmu. Kiełki kozieradki polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek.

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełkownicę należy ustawić w ciepłym jasnym miejscu. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

NWP/LG/693

16 innych produktów w tej samej kategorii: